Unseen – 2017

Unseen – 2017

Iedereen leeft in zijn eigen bubbel. Hoeveel weten we van de mensen die we passeren op straat? Terwijl we van de ene locatie naar de ander reizen passeren we duizenden unieke, constant ontwikkelende verhalen waar we niks van af weten en ook niks vanaf zullen weten. Unseen is een ode aan de verhalen die we niet zien en die we niet meemaken.

Unseen is een filmproductie met een ietwat esthetisch karakter. De omgeving van de Sloterplas zorgt voor een weids schouwspel op de achtergrond en geeft de toeschouwer de mogelijkheid om zijn aandacht te verdelen over verschillende aspecten. Bij de dansers speelt de connectie met en afstandelijkheid van mensen, die langs elkaar heen bewegen op ieders eigen weg, een hoofdrol. Fysiek intensieve dans wordt afgewisseld met minimale bewegingspatronen. Individu wordt afgewisseld met groep. Iedere danser staat centraal en iedere danser vervloeit in het collectief.

 

Choreograaf: Jort Faber

Film: Harm Rieske

Dansers: Ibrahim Altun, Algie Baas, Ashley Joyce Eijkenloof, Ilja Freriks, Jessie Heemskerk, Laura Kiezebrink, Melissa Kreuger, Janneke Pronk, Rosanna Straver, Aimée Tobi

Special Thanks: Gaby Follon