Cardiac 2.0 – Cardiac Output 2016/2017

Cardiac 2.0 – Cardiac Output 2016/2017

Over stichting Cardiac output
Stichting Cardiac Output is opgericht op 25 november 2016, en is een culturele ANBI. De stichting heeft tot doel mensen met een verstandelijke beperking creatief en artistiek begeleiden en door middel van dans in beweging te brengen om hun lichamelijke en psychosociale vaardigheden te versterken en/of te vergroten. 
 

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door: creatieve talenten ontwikkelen door interactie en inclusie tussen mensen met een professionele dans en/of theater opleiding en verstandelijk beperkten Het werken naar volwaardige theater producties waarbij beide groepen gelijkwaardig acteren, en, hierbij streven naar een nationaal en landelijk acceptabel niveau voor een breed publiek.

Website: Cardiac Output

Over Cardiac 2.0
De voorstelling CARDIAC 2.0 wordt gedanst door 4 mensen met een verstandelijke beperking en 4 professionele dansers. Deze ontmoeting is bijzonder, ontroerend en inspirerend. In de voorstelling belichten de dansers het menselijk hart van verschillende kanten. Angst, liefde, hebzucht en kracht worden in pure bewegingen omgezet en nemen het publiek mee in een indrukwekkende sfeer. In 2016 is deze dansvoorstelling ontstaan tijdens een samenwerking van Introdans en Cordaan. Na de succesvolle uitvoeringen van Cardiac Output in 2016 komt CARDIAC 2.0 nu terug met een nieuwe cast.