West Side Stories – Cardiac Output 2017

West Side Stories – Cardiac Output 2017

Over stichting Cardiac output
Stichting Cardiac Output is opgericht op 25 november 2016, en is een culturele ANBI. De stichting heeft tot doel mensen met een verstandelijke beperking creatief en artistiek begeleiden en door middel van dans in beweging te brengen om hun lichamelijke en psychosociale vaardigheden te versterken en/of te vergroten. 
 

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door: creatieve talenten ontwikkelen door interactie en inclusie tussen mensen met een professionele dans en/of theater opleiding en verstandelijk beperkten Het werken naar volwaardige theater producties waarbij beide groepen gelijkwaardig acteren, en, hierbij streven naar een nationaal en landelijk acceptabel niveau voor een breed publiek.

Website: Cardiac Output

Over West Side Stories
Het verhaal speelt in een grote stad, in dans uitgebeeld door verstandelijk beperkte dansers en professionele dansers. De persoonlijke verhalen en ervaringen van de dansers staan centraal. Verhalen over concurrentiegedrag, emoties zoals liefde, haat en verdriet en het verschil tussen culturen. De samenwerking en gelijkwaardigheid tussen de dansers met een beperking en de professionals haalt bijzondere talenten naar boven en de verschillen werken inspirerend.