Carving Shades – 2016

Carving Shades – 2016

Carving Shades is een performance geïnspireerd door de allegorie van de grot van Plato. In hoeverre is wat we zien en ervaren de werkelijkheid of slechts een reflectie? Of is een reflectie van een object een object op zichzelf? Carving Shades richt zich op deze vragen en biedt het publiek de mogelijkheid om te ontdekken waar hun aandacht en fascinatie ligt: de ‘echte’ lijfelijke danser van vlees en bloed, toch liever de tal van reflecties die de performer met zich mee brengt of bij het schouwspel dat door beide aspecten op het podium creëert. Vanuit de verschillende aspecten van de performance probeer ik het gesprek over wat werkelijkheid is aan te wakkeren.

 

Choreograaf: Jort Faber

Dansers: Wing Vleugel, Gerard Valdivia Hemández, Muriël Bicker, Katarinka Barcakova, Marcella Faltas, Charlotte van het Hof en Chelsey Edwards.

Jaar: 2016