Het Behouden Huis – 2024

Het Behouden Huis – 2024

TICKET WEBSHOP: HET BEHOUDEN HUIS TICKETS.

Soms brengt het leven ons naar momenten dat we even niet meer weten hoe nu verder. Misschien ben je ineens je baan kwijt, overlijd een familielid of vriend plotseling, ben je in een diepe depressie geraakt, of ken je iemand die daar doorheen ging of gaat. Ondanks dat deze momenten ons leven vormen, is praten over deze momenten van stranden is niet makkelijk. We hebben het weinig over de momenten dat het niet goed met ons gaat.

Het Behouden Huis is een ode aan de momenten van stranden in het leven. In dit indrukwekkende immersief danstheater duikt Jort Faber in deze momenten en hoe we hierbij in onszelf verdwalen kunnen verdwalen. Geïnspireerd op het iconisch en historische verhaal van Willem Barentsz en de overwintering op het eiland Nova Zembla, nemen de vier ijzersterke performers u mee in het huis van fysiek en mentale overleving. Gebruikmakend van zijn eigen ervaring met een goede vriendin die hij door een zelfmoordpreventie periode heeft geholpen, belicht de voorstelling zowel de mensen die gestrand zijn als de mensen die iemand hebben zien stranden.

Wat is Immersief Danstheater?
Immersief danstheater is een danstheater geplaatst in een gebouw buiten het theater. Zie het alsof je een film binnenstapt en jij bent zelf de camera. Doormiddel van set en scenografie is het gebouw de Haai omgebouwd tot een nieuwe wereld waarin je vrij bent om te gaan en te staan waar jij wilt. Door het gehele gebouw spelen de artiesten het verhaal van de voorstelling tegelijkertijd, soms samen en soms alleen. Alles zien is niet mogelijk, je moet zelf keuzes gaan maken hoe jouw ervaring eruit komt te zien. Wiens verhaal ga jij volgen?

Tickets
Ticket webshop: Het Behouden Huis Tickets.

Data & Locatie
De voorstelling vindt plaats tussen 11 oktober en 3 november, iedere vrijdag zaterdag zondag op Visserseiland 214, Hoorn.

11 Oktober – Visserseiland 214 – 20:00
12 Oktober – Visserseiland 214 – 20:00
13 Oktober – Visserseiland 214 – 20:00
18 Oktober – Visserseiland 214 – 20:00
19 Oktober – Visserseiland 214 – 20:00
20 Oktober – Visserseiland 214 – 20:00
25 Oktober – Visserseiland 214 – 20:00
26 Oktober – Visserseiland 214 – 20:00
27 Oktober – Visserseiland 214 – 20:00
1 November – Visserseiland 214 – 20:00
2 November – Visserseiland 214 – 20:00
3 November – Visserseiland 214 – 20:00

Wil jij je verhaal kwijt?
Met dit project willen we de momenten van stranden bespreekbaar maken en mensen en plek bieden om hun verhalen te delen en andermans verhalen te horen. We doen dit op verschillende manieren.

The Altar of the Stranded
The Altar of the stranded heeft als doel om een bijdrage te leveren aan het doorbreken van taboe rondom mentale gezondheid. Het altaar is een plek aan het water bij Visserseiland 214 waar iedereen zijn verhaal met het altaar kan delen. Dit kan door brieven, bloemen het zetten van turfjes of andere elementen. Het Altar is tot 3 november elke maandag tot en met donderdag open tussen 10:00-18:00. Kom langs en deel jouw verhaal.

Online Platform
Wil je jouw verhaal liever online kwijt? Of de verhalen van andere lezen? Kijk naar het online platform van dit project op Het Behouden Huis: introductie en de gerelateerde thema’s.

Cast & Crew
Jort Faber – Artistiek Leider & Choreograaf
Kasper Stern – Productie leider

Carlo Camangi – Performer
Karolina Krynicka – Performer
Roberta Maimone – Performer
Wojiech Furman – Performer

Rebecca Lillich Krüger – Set & Kostuum
Simone Dal Pozzo – Set

Lewis Harrison Knight – Muziek
STHOM – Visuele kunst & The Altar of the Stranded

Rylee Luna – Content Creator
Coco Junge – Fotograaf
Jesse Immanuel Bom – Film

Mede mogelijk gemaakt door:
Stichting Triplets
VriendenLoterijfonds
Gemeente Hoorn
VSB Fonds
Cultuurfonds
Rataplan Hoorn
Reder Finance