FaceMe – 2018

FaceMe – 2018

For the FaceMe facebook performance check out the FaceMe Facebook to learn about the personalities and follow us now!

Mijn facebook profiel en ik leiden twee verschillende levens. Hoe hard ik het ook probeer, beide levenskomen niet samen. Misschien is dat maar goed ook.

Hey daar, wat leuk dat u interesse hebt in FaceMe de nieuwste en eerste grote theaterproductie van Jort Faber Productions. Op deze pagina is alles te vinden over het traject FaceMe. Hopelijk krijg we van u een Like!

Over FaceMe

FaceMe volgt zeven internationale jongeren die zichzelf een weg proberen te banen door de leuke, inspirerende, absurde, bedrieglijke en ontvreemdende wereld van de hedendaagse social media om uw Like te veroveren. Gedreven door hun eigen obsessies proberen zij door middel van selfies, video’s en vlogs hun eigen plek te veroveren in de interactieve sociale wereld.

Ieder van de zeven jongeren heeft zijn eigen obsessie. Zo is Lieroy op zoek naar zichzelf met inspirational quotes en teksten, probeert Ramona de optimale manier van gezond leven te vinden, zoekt Lex naar de perfecte selfie, probeert Hope de natuur te redden, neemt de vlogger Yara Lynn u mee in haar dagelijks leven, geeft Chanel u advies om uw ware schoonheid naar boven te brengen en vertelt Layla u over haar reizen en komst naar Nederland. Maar wat gaat er nou schuil achter deze drang om te posten? Wie zijn deze jonge sterren in hun dagelijks leven?

De productie is geïnspireerd door en gebaseerd op de relatie tussen het eigen zelfbeeld en de omgang met de anderen sinds de komst van social media. FaceMe belicht de positieve, negatieve en absurdistische kanten en gevolgen van social media op een open en herkenbare manier.

Het theater en verder

Via het gebruik van social media probeert FaceMe de wanden van het theater te doorbreken. De productie FaceMe zal bestaan uit twee delen: een facebookperformance en een theatervoorstelling. Vanaf februari zijn de jongeren van FaceMe bij hun zoektocht te volgen op facebook doormiddel van video’s, foto’s en zelfs live opnames van repetities en hun dagelijks leven. Voor, tijdens en na de voorstelling geven de spelers een kijkje achter de schermen van een theaterproductie. Via deze weg probeert FaceMe een breed publiek te bereiken en inzicht te geven in wat er bij een theaterproductie allemaal komt kijken.

 

Volg FaceMe hier!

FaceMe kunt u volgen op onder meer de website van Jort Faber Productions en direct via facebook op de pagina FaceMe. Daarnaast zal ik op deze Voor de Kunst pagina korte updates geven over het traject.

Helpt u de FaceMe jongeren hun plek te vinden in interactieve sociale wereld?

Voor meer informatie over mij kunt u terecht op mijn website jortfaber.com. Als u daar meteen heen wilt kan dat door te klikken op deze link

Jort Faber