Choreograaf

Choreograaf

Als fysiek kunstenaar is mijn grootste inspiratie bron de relatie tussen mijzelf en de ander. Hoe verhoud ik mij ten opzichte van mijn omgeving en hoe verhoud ik mij ten opzichte van andere individuen? In mijn werk als choreograaf stel ik mezelf constant weer deze vraag en kijk wat de omgeving mij kan bieden en wat ik kan eraan kan bijdragen.

Als choreograaf werk ik vanuit de samenwerking tussen mijn eigen artistieke en fysieke inspiraties als de kwaliteiten en mogelijkheden die mijn performers, mede choreografen en mede kunstenaars met zich mee brengen. Doormiddel van deze samenwerking tussen ieder uniek individu ontstaat er een sprekend work of art waarin ieders kwaliteit naar voren komt.

In mijn praktijk creëer ik de mogelijkheid tot interactie door middel van het ontwerpen van work of art met een verhalende open houding waarin ik streef naar het openstellen van mijn werk voor de ongelimiteerde reikwijdte aan interpretatie van het publiek. Juist door de interactie tussen mij als kunstenaar en het publiek ontstaat de waarde wat het work of art kan bieden. Dit verhalende karakter probeer ik te creëren door mijn performances voor het publiek volgbaar zijn en de ruimte geven om de eigen gedachtes de vrije loop te laten. Dit doe ik door mogelijkheden en gevolgen van acties, handelingen of relaties aan te reiken zonder een oordeel te vellen of het publiek in een denkrichting te forceren.

Momenteel ben ik bezig met de samenwerking tussen technologie en de mens. Vanuit dit onderzoek zijn mijn laatste producties Unseen en AIR en FaceMe ontstaan. Deze samenwerking vind ik door zijn hedendaagse noodzaak nog steeds interessant en zal ik voorlopig ook blijven onderzoeken.

Lopende producties

FaceMe – https://jortfaber.com/choreograaf/faceme/

AIR – https://jortfaber.com/choreograaf/air-2017/

Unseen – https://jortfaber.com/choreograaf/unseen-2017/

 

CV producties

2017          AIR – Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

2017          Jong Paradiso – ICK Amsterdam

2017          Unseen – Cinedans 2017

2016          VMBO making – ICK Amsterdam

2016          Playground – Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met Soo Mee Beyers

2016          Carving Shades – Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

2014          Student Fun – A.S.K.V. Particolarte open Podium

2014          Storytelling – Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

2014          Muzikale Symphony Dansant – Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

2013          Wegomlegging – Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten